120 g hrubé mouky
| 140 g hladké mouky
| 100 g mletých neloupaných mandlí
| 100 g moučkového cukru
| 2 ks žloutky
| 150 g másla
| 50 g strouhané čokolády
| 2 lžíce mléka
| rybízový džem na slepení
| Poleva:
| 150 g moučkového cukru
| 3 lžíce rumu
Postup přípravy receptu Rumové hřebínky :
Mouku, moučkový cukr a nasekané máslo promneme, přidáme mandle, čokoládu, žloutky a mléko a vypracujeme těsto. Necháme ho v chladnu asi hodinu odležet, poté z něj na pomoučeném vále vyválíme plát a vykrajujeme hřebínky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme je v troubě předehřáté na 220 stupňů C. Vychladlé sušenky spojujeme džemem a potřeme rumovou polevou. Při přípravě polevy moučkový cukr s rumem pečlivě třeme, až se cukr rozpustí, nespěcháme. Nebo nám poleva bude vytvářet nehezké krustičky. Rumové hřebínky pečlivě uschováme v chladnu a necháme alespoň týden uležet.
Fotky receptu Rumové hřebínky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!