Použité suroviny receptu Rumové kuličky s vlašskými ořechy:
700 g čokolády na vaření
| 250 ml smetany
| 80 ml rumu
| 200 g sekaných vlašských ořechů
| 100 g strouhaného kokosu
Postup přípravy receptu Rumové kuličky s vlašskými ořechy:
Čokoládu na vaření nasekáme na kuchyňském válu ostrým nožem na menší kousky.
V hrnci přivedeme k varu smetanu, přidáme do ní nasekanou čokoládu, snížíme teplotu a za stálého míchání čokoládu pomalu rozpustíme.
Do rozpuštěné čokolády vmícháme nasekané vlašské ořechy a přilijeme rum. Směs sundáme ze sporáku, necháme vychladnout a necháme odležet v ledničce nejlépe přes noc.
Strouhaný kokos rozmixujeme najemno. z čokoládové směsi co nejstudenějšíma rukama vytvarujeme asi 80 kuliček. Kokos nasypeme na talířek a postupně v něm obalujeme hotové kuličky.
Rumové kuličky položíme do koupených papírových košíčků. Uchováme v chladu. V chladničce můžeme skladovat asi týden.
Fotky receptu Rumové kuličky s vlašskými ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!