Postup přípravy receptu Rumové kuličky v bílé čokoládě:
Sušenky a vločky rozdrtíme válečkem nebo rozsekáme v robotu. Nasypeme je do mísy, přidáme cukr, rum, med, sůl a změklé máslo a vypracujeme tuhou hmotu. Utvoříme z ní váleček (pokud se drolí, přidáme do ní ještě lžíci mléka), váleček zabalíme do fólie a necháme odpočinout v chladu. Odleželý váleček nakrájíme na plátky a z každého plátku utvoříme malou kuličku.
Bílou čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni. Kuličky rozložíme na kovovou mřížku, pod kterou umístíme plech, na který může poleva odkapávat, přelijeme je rozpuštěnou bílou polevou a ihned je posypeme nasekanými pistáciemi. Jakmile poleva zaschne, uložíme kuličky do chladu a necháme polevu dobře ztuhnout.