těsto 1
| 400 g hladké mouky
| 4 žloutky
| trocha hl. mouky na vál
| 200 ml tuku
| 1/2 lžičky citr. kůry
| 90 g cukru krupice
| těsto 2
| 40 g másla
| 500 g cukru moučka
| 60 g mletých ořechů
| 1-2 lžíce rumu
| na potření
| 1 bal. krém v prášku
Postup přípravy receptu Rumové kytičky:
Rozměklý tuk, cukr, žloutky a citronovou kůru promícháme a postupně zapracováváme mouku. Všechny ingredience důkladně zpracujeme do nelepivého těsta, které necháme 30 minut odpočinout. Pak z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kytičky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Veškeré ingredience na nepečené těsto (1) dobře propracujeme. Těsto rozválíme na silnější plát a stejnou formičkou vykrajujeme kytičky, kterým vypíchneme středy. Plát musí být dostatečně silný, jinak se usušené kytičky budou lámat! Kytičky skládáme na vál nebo na plech a necháme je při pokojové teplotě do druhého dne oschnout.
Nepečené kytičky (podle velikosti formičky asi 35 - 40 ks) slepujeme s upečenými kytičkami krémem. Můžete si připravit i domácí krém, ale já používám kupovaný krém s příchutí vaječného koňaku.
Fotky receptu Rumové kytičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!