Použité suroviny receptu Ruská vejce z Petrohradu:
10 natvrdo uvařených vajec
| 3 lžíce majonézy
| 2 lžíce dijonské hořčice nebo podobné
| 2 lžíce na jemno nakrájených zelených šalotek
| 5 serilovaných okurek, na jemno pokrájených
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 červená paprika, očištěná
| 20 kaparů, oprané a slité
Postup přípravy receptu Ruská vejce z Petrohradu:
Rozkrojit vejce po délce a vyjmout žloutek. Vidličkou ho rozetřít a zamíchat dovnitř všechny ingredience, až na papriku a kapary. Směsí naplnit bílky.
Ozdobit červenou paprikou vykrájenou formičkou na hvězdy (tradičně) nebo pouze proužky papriky položené křížem. Přidat 1 kapar na každou půlku vejce. Vše ozdobit zelenou petrželkou.
Fotky receptu Ruská vejce z Petrohradu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!