Vložil: | Jarolimkaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Ruské lívance - bliny:
20 dkg hrubé mouky
| 10 dkg sojové mouky
| 1 vejce
| 0,75 l mléka
| 2 dcl vody
| 1,5 dkg kvasnic
| 1,5 dkg cukru
| sůl
Postup přípravy receptu Ruské lívance - bliny:
Odváženou mouku dobře za sucha promícháme, malého množství
směsi použijeme na přípravu kvásku spolu s droždím, cukrem a
menším množstvím mléka. Když kvásek vykynem, zředíme jej
mlékem, rozmícháme a pomalu přisypáváme za stálého míchání
směs mouk, sůl a nakonec přidáme žloutek. Velmi dobře
vypracujeme vařečkou, ušleháme bílek na hustý sníh a opatrně
vmícháme do směsi. Dáme na teplé místo kynout na půl druhé až
dvě hodiny. Rozpálený lívanečník nebo malou pánvičku dodře
potřeme tukem nebo olejem, sběračkou opatrně nabíráme zkynuté
těsto na lívanečník a opékáme po obou stranách. Podáváme teplé
čerstvé jako přílohu kzelenině, nebo jako sladký chod s džemem,
povidly či borůvkami a potřeme tvarohem nebo žervé, nebo
pokapeme kyselou smetenou či mlékem.
Fotky receptu Ruské lívance - bliny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!