Postup přípravy receptu Růžičková kapusta s mrkví a rajčaty :
Kapustičky očistíme a opláchneme, oškrábanou mrkev nakrájíme na kolečka, je-li větší, pak na půlkolečka. Česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno. V nádobě (hlubší pánvi s pokličkou nebo kastrolu) na rozehřátém olivovém oleji rychle osmažíme česnek. Když počne růžovět, přidáme cibuli a po chvíli mrkev. Vše restujeme asi dvě až tři minuty, poté mírně podlijeme horkou vodou, jen aby se česnek a cibule nepřipalovaly. Přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme asi pět minut. Pak přidáme kapustičky, rozdrobíme kostky bujónu a případně opět malinko podlijeme horkou vodou a dál necháme dusit. Je-li zelenina zpola měkká, přidáme rajčata z plechovky i se šťávou (po vzoru Jamieho Oliviera je nad nádobou rozmačkám v ruce). Dle chuti mlýnkem strouhneme sůl, pepř a přidáme sušenou bazalku. Dodusíme a před koncem tepelné úpravy přidáme rajský protlak.