Použité suroviny receptu Růžičková kapusta se sýrem feta:
500 g růžičkové kapusty
| 3 stroužky česneku
| kvalitní olivový olej
| oregano
| sůl
| sýr feta (event. balkánský) nebo sýr s modrou plísní (např. Niva),
| chilli paprička
Postup přípravy receptu Růžičková kapusta se sýrem feta:
1. Růžičkovou kapustu omyjeme, odstraníme povadlé zevní lístky a rozkrojíme přes košťál na čtvrtiny.
2. Na olivovém oleji krátce opečeme nadrobno posekaný nebo prolisovaný česnek, přidáme růžičkovou kapustu a za stálého míchání opět krátce restujeme. Podlijeme malým množstvím vody, osolíme opatrně - sýry jsou značně slané, poprášíme oreganem dle chuti a dusíme pod pokličkou do změknutí. Ke konci, až se téměř všechna tekutina odpaří, přidáme rozdrobený sýr feta - už nemícháme - a necháme trošku sýr rozpustit. Zdobíme tenkými plátky feferonky, podáváme s chlebem.
Fotky receptu Růžičková kapusta se sýrem feta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!