10 ks plátků bílé veky
| 10 ks plátků uzeného lososa
| 1 ks vejce
| 1 ks cibule
| 100 g bylinkového másla
| 50 g matesa (sledě)
| dle potřeby: citrón na ozdobu
| dle potřeby: petržel na ozdobu
| Bylinkové máslo:
| 200 g másla
| 50 g sterilované zeleniny
| dle chuti: mletý bílý pepř
| dle chuti: petrželka
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Rybí chlebíčky:
Změklé máslo vyšleháme metličkou se solí a bílým pepřem do pěny. Přidáme sterilovanou, nadrobno nakrájenou zeleninu a petrželku. Místo zeleniny můžeme do másla zašlehat sardele apod. (toto máslo se dobře hodí na chlebíčky, toasty a chuťovky). Jednotlivé plátky veky potřeme bylinkovým máslem. Na každý jednotlivý chlebíček dáme kornoutek z uzeného lososa. Do kornoutku vložíme řez vařeného vejce, matesa a dílek nakrájeného (loupaného) citrónu. Nakonec doplníme snítkou petržele a na jemno nakrájenou cibulí.
Fotky receptu Rybí chlebíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!