Použité suroviny receptu Rybí salát s nakládanou zeleninou:
1 kg ryby
| 1 sklenice nakládané zeleniny
| 200 g majonézy
| 2 cibule
| 0,25 l octa
| 1/2 l vody
| 4 pepře
| 60 g soli
| 4 nová koření
| 4 bobkové listy
Postup přípravy receptu Rybí salát s nakládanou zeleninou:
Horký svařený nálev nalijeme na naporcované ryby. Společně mírně povaříme ještě 5 minut. Po vychladnutí dáme i s hrncem na 3 dny uležet do ledničky.
Po 3 dnech odstraníme z ryb vzniklý rosol. Pokud jsme rybu před úpravou nestahovali, odstraníme kůži nyní. Z jednotlivých kousků odstraníme velké žeberní kosti, malé ocet rozložil a pokrájíme na kostky.
K pokrájeným rybám přidáme scezenou sterilovanou zeleninu, kterou můžeme rovněž pokrájet. Dále přidáme drobně pokrájené cibule a majonézu. Můžeme dle chuti opepřit.
Salát necháme ještě v lednici 2 dny uležet. Množství zeleniny, cibule i majonézy můžeme dávkovat podle vlastní chuti.
Fotky receptu Rybí salát s nakládanou zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!