Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
13. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Smažené rybí filé v česnekovém těstíčku : Z mléka, hladké mouky, česneku a soli vyšleháme spolu s vejcem jemné těstíčko. Plátky filé osolíme, okořeníme rybím kořením. Obalíme je v celozrné mouce, namáčíme v česnekovém těstíčku a vkládáme ... ... …více»
|
13. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Zeleninové rizoto s krevetami : Rýži uvaříme v osolené vodě. Mezitím na kousku másla podusíme osolenou zeleninu, když je měkká přidáme krevety – již nedusit, nechat jen prohřát.
Když je rýže uvařená, necháme odkapat a smícháme s du ... …více»
|
13. 05. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Dušené file z mořského lososa: Filety opláchněte pod tekoucí studenou vodou, osušte, pokapte citrónovou šťávou a nechejte 15 minut odležet. Opět osušte. Posypte solí a pepřem. Malou cibuli nakrájejte nadrobno. Máslo rozehřejte, cib ... …více»
|
13. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr na smetaně s koprem : Očištěné porce kapra osušte, pokapejte citrónovou šťávou a nechte čtvrt hodiny proležet. Osolte je, vložte na pánvičku s rozehřátým olejem a zvolna opečte po obou stranách téměř doměkka. Porce kapra ... …více»
|
13. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Pečený pstruh s bylinkovou náplní : Čerstvé vykuchané a očištěné pstruhy opláchneme a osušíme. Osolíme je, velmi zlehka opepříme a uvnitř i na povrchu pokapeme citronovou šťávou. Šalvěj, petrželku a tymián opláchneme a necháme okapat. P ... …více»
|
13. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Zapečené plněné rybí filé: Filé potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme a osolíme.
4 plátky rozložíme do tukem vymazané zapékací mísy, poklademe je plátky sýra, tenkými kolečky cibule a plátky šunky. Přiklopíme zbylými plátky r ... …více»
|
13. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Rybí filé po balkánsku: Filé okořeníme a osolíme. Na dno tukem vymazané zapékací mísy rozložíme plátky filé, poklademe je plátky rajčat, nahrubo pokrájenou cibulí a nudličkam paprik.
Na povrch dáme lupínky másla a v předehř ... …více»
|
13. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Krokety ze sleďů: Očištěné sledě omyjeme, osušíme, vykostíme a utlučeme v hmoždíři spolu s máslem a ve vývaru namočenými a vymačkanými žemlemi. V případě, že nemáme hmoždíř, můžeme rybu a žemli umlít na masovém mlýnku. ... …více»
|
13. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Pečení sledi: Očištěné sledě omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, vložíme do rozehřátého oleje, posypeme drobně nakrájeným česnekem, strouhanou houskou, zelenou petrželovou natí a pečeme v horké troubě 15 minut. Ho ... …více»
|
13. 05. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Smažený mořský jazyk: Omytou, očištěnou a osušenou rybu nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželovou natí, pokapeme šťávou z citrónu a necháme nejméně 30 minut v chladu marinovat. Potom rybu obalíme ... …více»
|