Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
12. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Treska s ořechy: Omyté a osušené filety z obou stran osolíme a opepříme. Pekáček vytřeme olejem, rozložíme do něj tresku a v troubě vyhřáté na 190 stupňů ji pečeme asi 10 minut. Lískové i vlašské ořechy nasekáme nadro ... …více»
|
12. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Zapékané mušle Saganaki: Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, rajčata na měsíčky a podusíme na oleji. Přidáme rajčatovou šťávu nebo protlak, sůl, mletý černý pepř, mušle a podusíme ještě asi 10 minut. Na závěr přidáme ko ... …více»
|
12. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Mušle v likérové omáčce: Mušle očistíme kartáčkem pod studenou vodou a odstraníme případné vousky a vybereme pouze uzavřené kusy. Šalotku a česnek oloupeme. Feferonku očistíme a omyjeme. Uvedené přísady najemno nasekáme. Ve v ... …více»
|
12. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Krabi a la Kung Pao: Spařené kraby zbavte krunýře a každého rozdělte na čtyři kusy. Dejte je do rozpáleného oleje a opékejte pět minut, poté nechte okapat. Na jiné pánvi opečte za stálého míchání na dvou polévkových lžící ... …více»
|
12. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr na šlehačce s křenem: Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a olejem. Vložíme do rendlíku a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka pod pokličkou. Přidáme strouhaný křen a zalijeme 1 lžičkou hladké mouky rozmíchan ... …více»
|
12. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr se šunkou a sýrem: Osolené a okořeněné porce kapra dáme každou zvlášť na olejem potřenou fólii alobalu. Na každou porci položíme plátek tvrdého sýra a plátek šunky. Alobal pevně uzavřeme a pečeme na plechu nebo na roštu ... …více»
|
12. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Rockový kapr: Kůže zbavené porce kapra osolíme, poprášíme moukou a potřeme pikantní pomazánkou z hořčice, oleje, pepře a citronové šťávy. Potřené opět poprášíme moukou a upečeme po obou stranách na malém množství r ... …více»
|
12. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Zámecký kapr: Porce kapra osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Obalíme v hladké mouce a v těstíčku z rozmíchaných bílků s trochou vody a strouhaného sýra. Hned je vkládáme do rozehřátého oleje na pánvi. ... …více»
|
12. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr se šunkou a vínem: Porce kapra osolíme a pokropíme olejem. Folie alobalu potřeme olejem a poklademe plátky šunky. Na ni dáme připravené porce kapra a několik kruhů krájené cibule. Polijeme 1 lžíci vína a pokapeme citron ... …více»
|
12. 05. 2008 Ryby
Příprava receptu Filé se svátečním přelivem: Rybí filé nakrájíme na plátky 1 cm silné. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme paprikou. Upečeme po obou stranách na malém množství rozehřátého oleje na pánvi.
Přeliv: všechny uvedené přísa ... …více»
|