Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Kapr zapečený s nivou:
2 – 2,5 kg kapr
| houbové, klobásové a grilovací koření
| mletý kmín
| sůl
| křen
| niva
| ostrý kečup
| olej
| 1 citrón
| 1 dcl červeného vína
| med
Postup přípravy receptu Kapr zapečený s nivou:
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření (houbové koření, klobásové koření a grilovací koření v poměru 1:1:1 ), naskládáme na pekáč – zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje.
Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citrónem. Podlijeme asi 1dl svařeného červeného vína s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu.
Porce kapra pokapeme ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150–200 stupních asi 45 minut dočervena.
Doporučená příloha:
Vařený brambor, bramborový salát, krokety
Fotky receptu Kapr zapečený s nivou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!