Postup přípravy receptu Rychlé bramborové knedlíky:
Brambory dejte do dostatečně velkého hrnce, zalíjte je celé studenou vodou, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Zakrýjte poklici, zmírněte plamen a vařte podle jejich velikosti 25- 30 min. Vezměte valký hrnec o obsaku 5 l a zhruba do 2/ 3 ho naplňte vodou. POstavte na plotýnku a začněte zahřívat k bodu varu. Slijte vodu z brambor a nechte je 2 min. nezakryté odpařit. Poté brambory oloupejte se slupky a pak ještě horké nastrouhejte na jemném struhadle. Horké brambory promíchejte s krupicí a se soli. Vmíchejte vejce a prohněťte těsto rukama, mělo by se lehce spojit do jednoho velkého a nepříliš lepkavého bochánku. Rozdělte ho na 2 stejné části a z každého utvořte váleček silný asi 5 cm. Osolte vodou ve velkém hrnci a hned do ní dejte oba dva knedlíky. Jakmile vo da začne znova vařit, odlepte je opatrně velkou lžíci ode dna a vařte, rovných 20 min. Knedlíky vyndejte z vody, nechte důkladně okapat a na několik mist propíchejte vidličkou, jinak se po pár minutách znatelně srazí s párou uzavřenou uvnitř. A knedlíky můžeme podávat
Fotky receptu Rychlé bramborové knedlíky:
Fotky vložil: Mangovka,smudlinek,kacice,Marci7,piskotik