Použité suroviny receptu Rychlé čokoládové sušenky:
200 g mandlí
| 2 lžíce kakaa
| 120 g cukru moučka
| 2 bílky
Postup přípravy receptu Rychlé čokoládové sušenky:
Neoloupané mandle umeleme. Smícháme s bílky, kakaem a moučkovým cukrem. Vše zpracujeme v těsto.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Mokrýma rukama z těsta tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu. Kuličky klademe na plech a pečeme v horké troubě 10 až 12 minut.
Hotové sušenky necháme chvíli chladnout na plechu a potom je přendáme na servírovací talíř.
Správně upečené sušenky vypadají křehce, na povrchu mají prasklinky a uvnitř jsou měkké a vláčné.
Čokoládové sušenky podáváme k horké smetanové čokoládě nebo kávě se šlehačkou.
Fotky receptu Rychlé čokoládové sušenky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!