Vložil: | Hankca |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rychlé zeleninové karbanátky:
800 g cizrny z konzervy, slité a propláchnuté
| 1 malou cibuli, nakrájenou
| hrst zelené petrželky, nasekané
| kůru a šťávu z jednoho citronu
| 2 lžičky kmín
| 2 lžičky koriandr
| 6 lžic hladké mouky + trochu na poprášení
| pepř
| sůl
| 4 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Rychlé zeleninové karbanátky:
1. Do mixéru vložte prvních šest ingrediencí ze seznamu, opepřete, případně osolte, a krátce prošlehejte na hrubou kaši. Přesuňte ji na pomoučenou pracovní plochu a vytvarujte čtyři placky (karbanátky).
2. Karbanátky trochu pomoučněte. V teflonové pánvi rozpalte olej a pečte je z každé strany asi dvě minuty – dokřupava. Podávejte v žemlích s cibulkou a oblíbeným dochucovadlem.
Jde to ještě zdravěji: Karbanátky potřete olivovým olejem a pečte v troubě pod grilem dohněda, 8–10 minut z každé strany. Po mexicku: Okořeňte pro změnu mletým či drceným chilli.
Fotky receptu Rychlé zeleninové karbanátky:
Fotky vložil: VendaD