Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
![7/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![7/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Rychlovka z lilku a nových brambor:
1 velký lilek
| 4 velké nové brambory s pěknou slupkou
| 200 ml smetany ke šlehání
| česneková marináda Progast (nebo směs olivového oleje, česneku, soli, pepře, kari, bazalky, petrželky a pažitky)
| 100 g nivy
| hrst černých oliv
| olivový olej
| sůl
| zelené bylinky
Postup přípravy receptu Rychlovka z lilku a nových brambor:
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme cca 20 minut vypotit. Poté ho otřeme papírovou utěrkou a z obou stran lehce potřeme česnekovou marinádou. (Výše zmíněnou Progast vřele doporučuji, je velmi chutná a prostá jakýchkoli chemikálií a konzervantů.)
Brambory dobře omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na tenké, asi 2 mm silné plátky. Vysušíme je v utěrce a mezitím rozpálíme velkou pánev. Šplíchneme do ní trochu olivového oleje, vhodíme brambory a asi 5 minut je opékáme při lehkém prohazování.
Bramborové plátky shrneme ke kraji, podle potřeby přidáme olej a na volném místě začneme zprudka (a podle velikosti pánve postupně) opékat plátky lilku. Brambory můžeme klást na lilky, abychom získali více místa na pánvi. Ve chvíli, kdy je vše dozlatova opečené a v podstatě hotové, zalijeme šlehačkou (doporučuji rostlinnou a dobře houstnoucí Rama cremefine), lilek posypeme nahrubo nastrouhanou nivou (brambory jsme mezitím přesunuli do spodní části), volná místečka zaplníme kolečky černých oliv a počkáme, až se sýr roztaví a šlehačkový záliv lehce zhoustne. Na talíři sypeme čerstvou zelenou bylinkou dle vlastní chuti.
Fotky receptu Rychlovka z lilku a nových brambor:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!