Postup přípravy receptu Rychlý zeleninový pilaf:
Rýži basmati důkladně propláchneme studenou tekoucí vodou (odtékající voda by měla být čirá) a necháme okapat. Žampiony, měly by být malé, oloupeme a očistíme. Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka. Česnek očistíme a nakrájíme na kostičky.
V rendlíku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme česnek, skořici, kardamom, kmín a opékáme je za stálého míchání zhruba minutu. Potom vmícháme rajče a žampiony a pokračujeme v zahřívání ještě 3 minuty.
Do rendlíku přidáme rýži a hrášek, promícháme, minutu povaříme a podlijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, rendlík přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna vaříme 10 - 15 minut, dokud se všechna tekutina nevstřebá a rýže nezměkne. Odstraníme skořici a kardamom.
Rychlý zeleninový pilaf rozdělíme do misek a ihned podáváme.