Použité suroviny receptu Rýže s mušlemi v omeletě:
1 kg slávek jedlých
| 1 cibule
| 2 celery
| 1 pórek
| 120 g másla
| dle chuti: sůl a pepř
| 200 g dlouhozrnné rýže
| 8 vajec
Postup přípravy receptu Rýže s mušlemi v omeletě:
1. Mušle důkladně omyjeme a pečlivě roztřídíme. Cibuli nakrájíme. Celer a pórek očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme.
2. Cibuli a celer osmažíme 4-5 min. na 40 g másla. Přidáme mušle 4-5 lžic vody. Vaříme pod pokličkou asi 10 min., hrncem občas zatřeseme. Slijeme a šťávu zachytíme.
3. Pórek podusíme asi 3 min. na 40 g másla. Přidáme rýži a dusíme další minutu. Šťavu dolijeme vodou na 500 ml a rýží jí zalijeme. Přivedeme k varu. Uvařenou rýži necháme pod pokličkou ještě 10-15 min. táhnout. Osolíme a opepříme.
4. Z mušlí vyjmeme maso a přimícháme ho k rýži. Vejce rozkvedláme se solí a pepřem. Usmažíme čtyři omelety a naplníme je rýží s mušlemi.
Fotky receptu Rýže s mušlemi v omeletě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!