Postup přípravy receptu Rýže zabalená v řasách nori - norimaki:
Rýži uvaříme japonským způsobem, to znamená, že jednotlivá zrnka se k sobě lepí. Při vaření je poměr vody a rýže 2:1. Rýži vaříme na mírném ohni 8 minut a poté vypneme plamen a ještě 45 min. necháme rýži "dojít". Pláty řas nori nebo velký list hlávkového salátu položíme na alobal nebo pergamenový papír. Na tuto plochu rovnoměrně rozprostřeme vlažnou rýži. Doprostřed pruhu rýže dáme párek, který jsme rozkrojili na polovinu, do jiného rýžového obdelníku dáme na čtvrtinu rozříznutou okurku. Pečlivě zavineme rýži s řasou podobně jako balíme piškotovou roládu. K snadnější manipulaci s řasou nám dopomůže alobal nebo pergamenový papír. Vzniknou válečky, které krájíme ostrým nožem namočeným ve vodě na kolečka o síle 2 cm. Kolečka stavíme vedle sebe tak, aby byla vidět náplň uvnitř rýže. Norimaki je jedno jedno z nejtypičtějších jídel japonské kuchyně. Pojídá se tak, že si každý stolovník pokape svůj svítek sójovou omáčkou a ihned konzumuje.