Použité suroviny receptu Rýže zapečená se zeleninou a bešamelem:
200 g rýže
| dle chuti: sůl
| 1 malý květák
| 2 mrkve
| 1 menší cibule
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce jemně posekané zelené petrželky
| 50 g strouhaného Parmazánu
| dle chuti: Solčanka
| bešamel:
| 1 špetka mletého zázvoru
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Rýže zapečená se zeleninou a bešamelem:
Rýži dáme vařit do dvojnásobného množství osolené vody. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené mrkve a na malé růžičky rozebraný květák. Ochutíme Solčankou, podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka.
V dalším hrnci si na másle krátce osmahneme celozrnnou mouku a zalijeme ji mlékem. Ochutíme mletým zázvorem a solí a povaříme mírným varem 10 minut.
Do zapékací misky rozprostřeme uvařenou rýži, poklademe ji podušenou zeleninou a zalijeme bešamelem. Posypeme strouhaným Parmazánem a zapečeme v troubě při teplotě 200 °C.
Fotky receptu Rýže zapečená se zeleninou a bešamelem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!