Postup přípravy receptu Rýžová mísa s fazolemi a zeleninou :
Zelí nakrájíme na čtverečky, celer a mrkev na plátky, zalijeme je trochou vařícího vývaru, osolíme a dusíme do měkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a salám a krátce podusíme. Do směsi nasypeme přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, vše zalijeme trochou vařícího vývaru a dusíme. Po chvilce přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, sterilované fazole i s nálevem, trochu vývaru a dusíme dále.
Jakmile je rýže měkká a všechen vývar je odpařený, rýžovou směs promícháme masovou vidlicí s čerstvě umletým pepřem a rozsekanou petrželkou, necháme stát 5 minut, vložíme do mísy a podáváme například se zeleninovým salátem.