Postup přípravy receptu Rýžové karbanátky s rajčaty:
1. Rýži připravíme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Lahůdkovou cibuli omyjeme, očistíme, jeden svazeček nakrájíme nadrobno, druhý na kolečka silná asi 1 cm.
2. Do rýže vmícháme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, sůl, pepř, oregano, 1 lžičku vývaru a sýr, z něhož odložíme stranou 2 lžíce.
3. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme a spolu se zbylou cibulí osmahneme na 30 g másla. Přidáme rajčata, zamícháme a asi 4 min. pod pokličkou dusíme.
4. Z rýžové masy vytvoříme 12 karbanátků a na zbývajícím másle opékáme po obou stranách 2-3 min. Rajčatovou omáčku přeložíme na 4 talíře, na ni položíme karbanátky a posypeme goudou.