Použité suroviny receptu Rýžové krokety s dušenými rajčaty:
1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 2 cukety
| 1/2 svazku petrželky
| 80 g nivy
| 100 g nízkotučného tvarohu
| 3 vejce
| 200 g vařené rýže
| dle chuti: sůl a pepř
| 8 lžic olivového oleje
| 4 rajčata
| 1/2 svazku bazalky
Postup přípravy receptu Rýžové krokety s dušenými rajčaty:
1. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Omyté cukety jemně nastrouháme. Omytou a osušenou petrželku posekáme a vše smícháme.
2. Nivu rozmačkáme vidličkou a utřeme s tvarohem a vejci. Přimícháme vařenou rýži s ochucenými cuketami.
3. Z hmoty vykrajujeme lžící noky, postupně vkládáme do 6 lžic rozehřátého oleje, lehce přimáčkneme a smažíme 2 až 3 minuty po obou stranách. Vyjmeme a uchováme v teple.
4. Spařená rajčata oloupeme a odstraníme zrníčka. Dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Dusíme 3 až 4 minuty na zbývajícím oleji. Přimícháme jemně sekanou bazalku. Osolíme a opepříme.
Fotky receptu Rýžové krokety s dušenými rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!