Postup přípravy receptu Rýžové závitky se zeleninou:
V kastůlku přivedeme k varu 1 l vody s octem a lžičkou soli. Celer a mrkev oškrábeme a podélně z veškeré zeleniny nakrájíme tenké pruhy a ty překrájíme na dlouhé nudličky. Mrkev a celer povaříme krátce ve vroucí vodě, ihned slijeme, vývar si ponecháme stranou a zeleninu zchladíme v ledové vodě. Vývar opět přivedeme k varu, odstavíme z ohně a rýžový papír v něm necháme nabobtnat. Každý plát potřeme Wasabi a zeleninu na něj rozdělíme. Pláty zabalíme do ruliček a rozdělíme je šikmým řezem na poloviny. Naskládáme je do mísy a necháme je 1 hodinu rozležet v lednici. Zeleninové závitky podáváme se sójovou ústřicovou omáčkou na namáčení.
Fotky receptu Rýžové závitky se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!