Použité suroviny receptu Rýžový nákyp se švestkami a čokoládou:
450 ml mléka
| 200 g rýže natural
| 60 g cukru
| 40 g másla
| 2 vejce
| 2 vanilkové cukry
| 100 g sušených švestek
| 100 g mléčné čokolády
| máslo a strouhanka na zapékací misku
Postup přípravy receptu Rýžový nákyp se švestkami a čokoládou:
V mléce uvaříme rýži hodně doměkka. Pak přimícháme máslo a vzniklou kaši necháme trochu vychladnout. Přimícháme k ní ovocný a vanilkový cukr a vejce. Nakonec vmícháme pokrájené sušené švestky a směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Povrch posypeme nahrubo natrouhanou čokoládou a nákyp dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C na 20-25 minut.
Fotky receptu Rýžový nákyp se švestkami a čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!