Použité suroviny receptu Rýžový talířek a la Karibik:
1 lžička oleje
| 25 g předvařené dlouhozrnné rýže
| 1 mrkev
| 100 g sójové drti
| 1/2 malého zralého manga
| 40 g mraženého hrášku
| 1/4 lžičky mořské soli
| 1/2 lžičky orientálního koření
| 1/4 lžičky koření se zeleninou (např. Vitana)
| 1 limetka na ozdobení
| trocha pažitky
Postup přípravy receptu Rýžový talířek a la Karibik:
Na rozpáleném oleji orestujeme krátce rýži, přilijeme 100 ml vody a 15 minut ji při mírné teplotě vaříme. Mezitím očistíme a omyjeme mrkev a nakrájíme ji na 2 cm dlouhé hranolky. Přidáme je i se sójovou drtí k rýži a dalších 12 až 15 minut je vaříme. Zralé mango oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a pak dužinu nakrájíme na plátky. Hrášek rozmrazíme a s plátky manga jej přidáme na poslední 3 minuty vařit k rýži s mrkví. Jídlo osolíme a dochutíme orientálním kořením i kořením se zeleninou. Pažitku omyjeme, pár snítek v celku dáme stranou, zbylé nasekáme a přimícháme do pánvičky. Jídlo nakonec ozdobíme celými snítkami pažitky a jednotlivými plátky limetky omyté v horké vodě.
Fotky receptu Rýžový talířek a la Karibik:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!