Vložil: | Janiczka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Sabji:
1 lžíce rostlinného oleje
| 1 lžička římského kmínu
| 1/2 lžičky hořčičných semínek
| 4 zelené chilli papričky, jemně nasekané
| 5 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného
| 1/2 lžičky kurkumy
| 500 g nakrájené zeleniny: zelí, kapusta, růžičková kapusta atd..
| 100 g hrášku
| šťáva z 1 citrónu
| 1/2 lžičky mletého koriandru
| 1 hrstka čerstvého koriandru, jemně nakrájeného
| 2 lžíce strouhaného kokosu
| sůl
Postup přípravy receptu Sabji:
Olej rozehřejeme na velké pánvi, přisypeme římský kmín a hořčičná semínka a smažíme 1 minutu. Předáme chilli, zázvor a kurkumu. Dál smažíme, dokud se koření nerozvoní, a poté vložíme do pánve zeleninu a hrášek. Osolíme a zalijeme asi 100 ml vody. Pánev přikryjeme a disíme asi 4-5 minut, dokud zelenina nezvadne. Vmícháme citronovou šťávu, mletý koriandr a polovinu čerstvého koriandru a půlku kokosu. Zeleninu dáme na velký servírovací talíř a dozdobíme zbylým koriandrem a kokosem.
Fotky receptu Sabji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!