Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Šafránové rizoto s parmazánem:
1 cibule
| 4 lžíce másla
| 2 lžíce olivového oleje
| 400 g kulatozrnné rýže
| 1 dózička šafránových blizen
| 1 l masového vývaru
| dle chuti: sůl a pepř
| 80 g parmazánu
| několik lístků bazalky na ozdobu
Postup přípravy receptu Šafránové rizoto s parmazánem:
1. Cibuli oloupeme a najemno posekáme. V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla a olej a na tuku cibuli zesklovatíme. Přidáme rýži a za stálého míchání ji opečeme. Poté vmícháme šafrán. Pomalu, po částech přiléváme vývar. Přidávanou tekutinu musí rýže pokaždé úplně vsáknout.
2. Asi po 20 min. dušeni rýži osolíme a opepříme. Poté kastrol sejmeme z plotny.
3. Nastrouháme parmazán. Polovinu sýra a zbytek másla ve vločkách vmícháme do rýže. Rizoto přeložíme do míry a posypeme zbylým parmazánem. Hotový pokrm ozdobíme lístky bazalky. Můžeme také podávat například s pestrým zeleninovým salátem.
Fotky receptu Šafránové rizoto s parmazánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!