Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 06.02. 2025
Dnes má svátek Vanda
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Šafránové rizoto se zeleným chřestem a krevetami

fotka Šafránové rizoto se zeleným chřestem a krevetami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Šafránové rizoto se zeleným chřestem a krevetami:

280 g rýže  | 80 g najemno pokrájené šalotky  | 140 g másla  | 100 g parmezánu  | 2 g šafránu  | 1 dcl suchého bílého vína  | 8 ks zeleného chřestu  | 12 ks tygřích krevet  | 6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje  | 2 stroužky česneku  | 2 snítky čerstvého tymiánu  | 8 ks cherry rajčátek  | dle chuti: sůl a pepř

Postup přípravy receptu Šafránové rizoto se zeleným chřestem a krevetami:

Zelený chřest škrabkou oloupeme, odkrojíme dřevnatý konec a spaříme po dobu přibližně 3 minut ve vroucí osolené vodě. Po spaření ho okamžitě vyjmeme a přendáme do připravené nádoby se studenou vodou a ledem, kde ho zchladíme, aby si zachoval čerstvou zelenou barvu. Zchlazení proběhne velmi rychle - chřest dlouho ve vodě nemáčíme.
Cherry rajčata spaříme po dobu 6 sekund, opět zopakujeme stejný proces se zchlazením. Následně je malým nožem zbavíme slupky.
Ze zeleného chřestu odkrojíme špičky - ty použijeme na závěr na ozdobu. Zbylé stonky chřestu nakrájíme na kolečka o tloušťce půl centimetru. Cherry rajčátka, která použijeme rovněž na ozdobu, pouze přepůlíme.
Ve druhém hrnci rozehřejeme 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje, na kterém zpěníme najemno pokrájenou šalotku. Poté přidáme rýži a vše zhruba 3 minuty důkladně restujeme.
Následně rýži zalijeme suchým bílým vínem. Víno necháme v otevřeném hrnci vyvařit. Přisypeme šafrán, na kolečka pokrájený chřest a zalijeme vroucí vodou, aby hladina vody byla nad rýží.
Na mírném plameni za stálého míchání vaříme po dobu 12-15 minut. Během vaření podle potřeby doléváme rýži malým množstvím vroucí vody.
Po uplynutí výše uvedené doby by rýže neměla být rozvařená. Hrnec stáhneme z ohně a vmícháme máslo, strouhaný parmezán a 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje. Opatrně podle potřeby dosolíme, avšak dbáme na to, že parmezán je sám o sobě dost slaný. Na další pánvičce rozpálíme 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje, na kterém zprudka opečeme dozlatova rozpůlené osolené a opepřené tygří krevety spolu s česnekem a snítkou tymiánu. Přidáme špičky chřestu, které jsme předtím odkrojili, rozpůlená cherry rajčátka a vše s trochou másla, které krevetám dodá lehce nasládlou chuť, společně krátce opečeme.
Na předem připravené talíře rozdělíme rizoto a ozdobíme krevetami, chřestem a cherry rajčaty. Na závěr lehce postrouháme parmezánem.


Fotky receptu Šafránové rizoto se zeleným chřestem a krevetami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Šafránové rizoto se zeleným chřestem a
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !