Použité suroviny receptu Salám s kandovaným ovocem:
2 ks vejce
| špetka mleté skořice
| 2 ks hřebíčky
| 50 g čokolády na vaření
| 200 g moučkového cukru
| 80 g kandovaného ovoce
| 200 g mandlí
Postup přípravy receptu Salám s kandovaným ovocem:
150 g neloupaných mandlí nastrouháme, 50 g spařených mandlí oloupeme a nasekáme. Kandované ovoce nakrájíme nadrobno. Cukr, vejce a nastrouhanou čokoládu ochutíme mletou skořicí a tlučeným hřebíčkem. Tuto směs zahříváme ve vodní lázni za stálého míchání až se všechny suroviny spojí. Potom přisypeme připravené mandle a kandované ovoce, promícháme a hmotu necháme vychladnout. Na pocukrovaném vále z ní vytvarujeme úzkou šišku a dáme ji do chladna rozležet. Sladký salám s kandovaným ovocem uchováváme v chladnu, krájíme až před podáváním. Můžeme ještě ozdobit kouskem kandovaného ovoce.
Fotky receptu Salám s kandovaným ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!