50 g piniových semínek (nebo opražených sekaných mandlí)
| 200 g míchaných salátových listů
| 200 g pevných zralých rajčat
| 200 g oliv, nejlépe černých
| NA ZÁLIVKU
| 1 lžíci rajského protlaku nebo passaty (pyré z rajčat)
| 2 lžíce balsamikového octa
| 5 lžic olivového oleje
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Salát Amalfi:
DEN PŘEDEM
1. ušlehejte zálivku Rajčatové pyré nebo protlak a ocet prošlehejte v misce. Pomalu zašlehávejte olej, aby vznikla hladká emulze. Osolte a opepřete. Uchovejte v nádobce se šroubovacím uzávěrem.
2. opražte oříšky Nasucho rozpalte menší pánvičku, vsypte na ni piniová semínka a za stálého míchání je tři až čtyři minuty pražte, až získají hezkou zlatou barvu.
PŘED PODÁVÁNÍM
3. salátové lístky dejte do mísy spolu s rajčaty a olivami. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Takto připravený salát rozdělte do osmi sklenek a posypte opraženými semínky či kousky mandlí.
Fotky receptu Salát Amalfi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!