Použité suroviny receptu Salát s bramborami, tuňákem a pestovým dresinkem:
650 g nových neloup. brambor
| 2 lžíce bazalkového pesta
| 4 lžíce oliv. oleje
| 8 malých rajčat
| 180 g tuňáka z konzervy
| 200 g přepůlených zelených fazolí
| několik hrstí špenátu
| dle chuti sůl a pepř
Postup přípravy receptu Salát s bramborami, tuňákem a pestovým dresinkem:
1. Brambory vložte do hlubokého hrnce s vroucí vodou a vařte deset až patnáct minut, dokud nezměknou.
2. Mezitím udělejte zálivku – smíchejte pesto a olej. Rajčata rozpulte, tuňáka vyklopte z konzervy a rozdrolte. Fazole přidejte na poslední tři minuty vaření k bramborám.
3. Brambory s fazolemi slijte, osušte a nasypte do salátové mísy. Vmíchejte špenát, aby se od zeleniny trochu ohřál. Osolte a opepřete. Rajčata a tuňáka nasypte navrch, všechno pokapejte pestovým dresinkem a jemně promíchejte.
Fotky receptu Salát s bramborami, tuňákem a pestovým dresinkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!