Postup přípravy receptu Salát s celerem a omáčkou:
Oloupaný celer pokrájíme na plátky asi 1-1,5 cm silné a vložíme do osolené vody, již jsme okyselili octem. Nevaříme zcela doměkka, stačí 5-7 minut. Potom vodu scedíme a celer necháme vychladnout. Plátky rozkrájíme na kostky a vložíme do větší mísy. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, kterou jsme předem osolili a zakrytou pod miskou nechali asi 20 minut odležet. Potom do směsi vmícháme na tenká kolečka nakrájený salám, lžíci oleje, osolíme, opepříme, lehce promícháme a v lednici necháme půl hodiny odležet. omáčka: Jogurt přendáme do větší misky, přidáme majonézu, lžičku hořčice, nasekaný kopr, špetku cukru, soli, lžičku citronové šťávy a promícháme. Na připravené misky dáme celerový salát, ozdobíme čtvrtkami rajčat a přelijeme jogurtovou omáčkou.