Postup přípravy receptu Salát s cherry rajčátky:
Z artyčoků odstraníme dřevnaté listy. Z ostatních listů odstřihneme nůžkami špičky. Artyčoky podélně rozčtvrtíme a vaříme 15 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Rajčata důkladně omyjeme, očistíme a rozpůlíme. Těstoviny uvaříme na skus v dostatečném množství osolené vody, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Česnek oloupeme. Čerstvé artyčoky opečeme ze všech stran na rozehřátém olivovém oleji, přidáme k nim vypeckované černé olivy, přilisujeme stroužek česneku a vmícháme čerstvý tymián. Vše osmahneme, pak stáhneme z plotny a smícháme s citronovou šťávou, rajčaty a těstovinami. Osolíme a opepříme. Podáváme zdobené rukolou a bazalkou.