Použité suroviny receptu Salát s chřestem a kohoutím masem:
300 g prsíček z mladého kohoutka
| 2 lžíce slunečnicového oleje
| 400 g chřestu
| z 1 citronu šťáva
| 1 špetka cukru
| 400 g mrkve
| 400 g žampionů
| 600 g brokolice
| 1 salát
| 150 g kysané smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 svazek řeřichy
| dle chuti: salátové bylinky
Postup přípravy receptu Salát s chřestem a kohoutím masem:
Drůbeží filetky omyjeme a osušíme. Nakrájíme na větší nudličky. V pánvi rozpálíme olej a maso po obou stranách opečeme. Vyjmeme z tuku.
Chřest oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Vodu přivedeme do varu, osolíme, přidáme 1 lžíci citronové šťávy a špetku cukru. Chřest uvaříme. Slijeme a necháme okapat.
VŠechnu zeleninu opereme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev pokrájíme na kolečka. Brokolici rozdělíme na růžičky. Vše dáme do oleje a zhruba 1 minutu blanžírujeme. Vyjmeme a zchladíme.
Listy salátu opereme a položíme na talíř. Na ně rozložíme kousky masa, mrkev, brokolici, žampiony a chřest.
Připravíme si zálivku. Kysanou smetanu smísíme s bylinkami. Přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Přizdobíme lístky řeřichy.
Fotky receptu Salát s chřestem a kohoutím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!