Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Salát s hovězím masem a zálivkou z rybí omáčky:
250 g rostbífu
| 350 g salátové okurky
| svazek (150 g) jarní cibulky
| 250 g cherry rajčátek
| na zálivku:
| šťáva ze 2 limetek
| 1 lžička nastrouhané limetkové kůry
| 2 lžíce třtinového cukru
| 1 chilli paprička
| 1-2 lžíce rybí omáčky
| 2 cm zázvoru
| 2 lžíce arašídového oleje
Postup přípravy receptu Salát s hovězím masem a zálivkou z rybí omáčky:
V misce prošleháme všechny suroviny na zálivku. Rostbíf nakrájený na tenké plátky vložíme do mísy. Okurky nakrájíme na tenčí plátky, rajčata přepůlíme. Cibulku omyjeme a očistíme a nať i bílou část nakrájíme na tenké podélné nudličky. Zeleninu zlehka promícháme s masem a podáváme přelité připravenou zálivkou.
Limetkovou kůru a šťávu nahraďte citronovou šťávou a kůrou, arašídový olej olivovým. Rostbíf můžete nahradit i vařeným zadním hovězím masem.
Fotky receptu Salát s hovězím masem a zálivkou z rybí omáčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!