Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Salát s husími játry:
150 g husích jater
| 200 ml mléka
| 5 celých hřebíčků
| 100 g husího sádla
| sůl
| 150 g masa obraného z pečené husy
| 200 g směsi salátů
| 1 hrst pažitky
| 10 g nasekaných bylinek (petrželka, pažitka, kerblík)
| 1 lžíce hořčice
| mletý černý pepř
| 1 lžička bazalmikového octa
| 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Salát s husími játry:
Husí játra očistíme a vypereme v mléce. Napícháme do nich několik hřebíčků. Do pekáčku nalejeme rozpuštěné husí sádlo. Osolíme ho, vložíme do něj játra a v předehřáté troubě při 160°C zvolna pečeme asi 30 minut. Poté játra vyjmeme, odstraníme hřebíček a necháme vychladnout. Husí sádlo promícháme s masem z husy. Játra nakrájíme na plátky. Omyté saláty natrháme na větší kusy, přidáme nasekanou pažitku a přelejeme zálivkou. Na talířích salát upravíme a nakrájenými játry a paštikou z husího sádla a masa.
Zálivka: Bylinky zašleháme s hořčicí, osolíme, opepříme, zakápneme balzamikovým octem a za stálého míchání po kapkách přiléváme olej, dokud nevznikne jemná emulze.
Fotky receptu Salát s husími játry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!