Použité suroviny receptu Salát s krůtím špízem, pomeranči a mátou:
1 chemicky neošetřený pomeranč
| sůl
| 1 čekanka (asi 300 g)
| 1 krůtí řízek (125 g)
| pepř
| 1 lžička oleje
| 150 g nízkotučného jogurtu
| 1 lžička citronové šťávy
| trocha cukru
| práškové kari
| Na zdobení: máta, zbytky pomeranče
Postup přípravy receptu Salát s krůtím špízem, pomeranči a mátou:
Pomeranč oloupeme a odstraníme i bílou slupku. Nakrájíme jej na tenké a čekanku zase na silnější plátky. Krůtí maso nakrájíme na kostky a napíchneme na špejli. Osolíme, opepříme a za obracení 5 minut opékáme v horkém oleji. Jogurt smícháme s citronovou šťávou, solí, kari a cukrem. Pomerančové plátky naservírujeme s čekankou a se zálivkou. Na salát položíme krůtí špíz. Nakonec ještě salát ozdobíme několika snítkami máty a zbytky pomeranče.
Fotky receptu Salát s krůtím špízem, pomeranči a mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!