Použité suroviny receptu Salát s restovanou zeleninou a parmazánem:
100 g římského salátu
| 100 g frisée
| 2 karotky
| 1 žlutá paprika
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce panenského olivového oleje
| sůl
| ocet z červeného vína na dochucení (nemusí být)
| 50 g parmazánu
Postup přípravy receptu Salát s restovanou zeleninou a parmazánem:
Opláchněte salát i zeleninu. Karotku oškrábejte a pokrájejte na tenké šikmé plátky, papriku zbavte semen a nakrájejte na nudličky, česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Listy salátu natrhejte do salátové mísy.
V pánvi rozehřejte olej a vsypte zeleninu s česnekem. Minutu zprudka opékejte, pak stáhněte z ohně, dokud je zelenina ještě pevná. Osolte a vmíchejte do salátu. Ochutnejte, případně ještě přisolte. Kdo má chuť, může přikyselit octem.
Ozdobte hoblinkami parmazánu a ihned podávejte.
Fotky receptu Salát s restovanou zeleninou a parmazánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!