Použité suroviny receptu Salát se ztraceným vejcem a česnekovými krutony:
rozdrcený stroužek česneku
| 2 lžic olivového oleje
| malou ciabattu či chlebánek
| uvařte 2f pošírovaná vejce
| menší hlávku římského nebo ledového salátu
| italský dresink Hellman´s
| plátky z 1 vypeckovaného oloupaného avokáda
Postup přípravy receptu Salát se ztraceným vejcem a česnekovými krutony:
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. 1 rozdrcený stroužek česneku naložte do 2 lžic olivového oleje na tak dlouho, jak jen můžete. Malou ciabattu či chlebánek natrhejte na menší kousky a promíchejte s česnekovým olejem. Vložte do trouby a opékejte 10 až 15 minut. Mezitím uvařte 2 pošírovaná vejce. Menší hlávku římského nebo ledového salátu natrhejte na kousky a promíchejte s hotovou salátovou zálivkou (třeba Italský dresink Hellman’s, běžně k dostání okolo 30 Kč). Pak vmíchejte krutony, plátky z 1 vypeckovaného oloupaného avokáda a rozdělte na dva talíře. Na každou porci salátu položte pošírované vejce a zakápněte ještě trochou zálivky.
Fotky receptu Salát se ztraceným vejcem a česnekovými krutony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!