Postup přípravy receptu Salát z avokáda, rajčat a brambor:
Uvařená vejce natvrdo pokrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme nadrobno a v osolené vodě asi 15 minut povaříme. Scedíme a dáme vychladnout. Cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Petrželku nasekáme. Kapary překrájíme a rajčátka nakrájíme na čtvrtiny.
Ocet nalijeme do misky, osolíme, opepříme, přidáme trochu cukru a rozmícháme. Potom pomalu přiléváme olej a metličkou šleháme. Nakonec přisypeme brambory, cibuli, vejce, kapary, rajčata a petrželku.
Avokáda rozpůlíme a oloupeme. Nakrájíme na plátky, rozložíme na talíře a ozdobíme citrónem. Zalijeme trochou zálivky a zbylou podáváme zvlášť.