Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Salát z červené čekanky a hrušek:
malou hlávku radicchia nebo 2 puky bílé čekanky
| 2 hrsti listů rukoly (rokety)
| 2 zralé pevné hrušky, například červené williamsky
| 30 g nasekaných pražených lískových oříšků
| NA ZÁLIVKU
| 1 lžíci nakládaného zeleného pepře (nebo drceného černého)
| 2 lžíce olivového nebo oříškového oleje
| 2 lžíce neutrálního rostlinného oleje,například slunečnicového
| 1 lžičku vinného octa
| sůl na dochucení
Postup přípravy receptu Salát z červené čekanky a hrušek:
1. Připravte si zálivku Drcený černý pepř nebo zelený pepř v pikantním nálevu zalijte oběma druhy oleje a octem, osolte a promíchejte. Zelený pepř, což jsou nezralé kuličky pepře černého, předtím vařečkou trochu podrťte v misce nebo rozetřete v hmoždíři. Naložené kuličky jsou měkké, takže je zpracujete snadno.
2. Očistěte čekanku, zbavte ji zavadlých listů a dolní části košťálu. Listy rozdělte na talíře; kdyby se vám listy zdály moc velké, překrojte je nebo natrhejte na menší kousky. Máte-li obavy z hořké chuti, upravte předtím čekanku podle našeho tipu.
3. Hrušky zbavte stopek a nakrájejte po délce na čtvrtky. Vykrojte jádřince a pak ovoce rozkrájejte na tenké plátky. Ty naaranžujte na čekanku a zalijte polovinou zálivky. Zbylou zálivkou přelijte lístky rokety, promíchejte a pak je přidejte k čekance. Salát posypte oříšky a podávejte.
Fotky receptu Salát z červené čekanky a hrušek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!