Postup přípravy receptu Salát z červeného zelí a jablek:
Zelenou hlávku rozebereme na listy, vykrojíme vnitřní košťál a tlustá žebra listů. Listy trochu podlijeme slanou vodou a dusíme je na másle. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme je na čtvrtky nebo tlustší plátky a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. Hlubší skleněnou, ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, plníme střídavě vrstvou zelí, jablky a cibulí. Každou vrstvu osolíme, očesnekujeme, okořeníme a posypeme ustrouhanou pomerančovou kůrou. Do vína přidáme trochu octa, cukru, soli a zalijeme jím zelí s jablky, zakryjeme poklicí a dáme do zcela mírně teplé trouby. Udržujeme na teple, až salát změkne a rozleží se. Pak jej ještě dochutíme a podáme k masu.
Místo másla můžeme použít olej.