Použité suroviny receptu Salát z červeného zelí sladkokyselý:
500 g hlávkového červeného zelí
| 2,5 dl vody
| 2 lžíce octa
| 2 lžíce cukru
| dle chuti: kmín a sůl
Postup přípravy receptu Salát z červeného zelí sladkokyselý:
Zelí očistíme, vyřízneme košťál a nakrájíme ho na nudličky. Osolíme, podlije ho několika lžícemi vody a podusíme do měkka. Měkké zelí necháme okapat a vychladnout. Během chladnutí zelí připravíme zálivku:
Dáme vařit vodu s cukrem. Když začne vařit, přidáme ocet, dále nevaříme. Necháme vychladnout. Do mísy s okapaným zelím přidáme zálivku a promícháme.
Fotky receptu Salát z červeného zelí sladkokyselý:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!