Použité suroviny receptu Salát z fety a zelených fazolek s pečenými rajčaty:
12 středně velkých rajčat
| olivový olej na potírání
| lístky čerstvé bazalky
| sůl a pepř
| 300 g zelených fazolek
| 50 g piniových jadérek
| 150 g rokety
| 180 g fety
| Na zálivku:
| 1 lžíce červeného vinného octa
| 2 lžičky kremžské hořčice
| 1 stroužek česneku, drcený nebo jemně nasekaný
| ½ lžičky medu
| 4 lžíce olivového oleje + trocha na potírání
Postup přípravy receptu Salát z fety a zelených fazolek s pečenými rajčaty:
1. Troubu předehřejte na 120, horkovzdušnou na 100 stupňů. Velký plech vyložte pečicím papírem. Rajčata rozpulte a v jedné vrstvě rozložte na plech řeznou plochou nahoru. Potřete je olejem a na každou polovinu položte lístek bazalky. Lehce je poprašte solí a pepřem a pomalu pečte dvě hodiny. Nechte vychladnout.
2. Fazolky povařte v osolené vodě asi šest minut, pak je sceďte a rychle propláchněte pod studenou vodou. Rozložte na utěrku a osušte. Na suché pánvi opražte piniová jadérka.
3. Všechny přísady na zálivku dejte do misky a dobře prošlehejte.
4. Před podáváním navršte roketu na talíře, posypte fazolkami a na každý talířek dejte čtyři kousky pečených rajčat. Posypte jadérky a rozdrobenou fetou, zakápněte zálivkou a podávejte s čerstvým křupavým pečivem.
Fotky receptu Salát z fety a zelených fazolek s pečenými rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!