Filety z herynků rozdělíme na menší sousta. Naložené sladkokyselé okurky nakrájíme na kolečka. Oloupané šalotky rozkrájíme na tenké kroužky. Omyté jablko rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a dužinu šikmo nakrájíme na tenčí plátky. Ty pokapeme citrónovou šťávou. V misce smícháme kyselou smetanu s jogurtem, nastrouhaným křenem a vinným octem. Podle chuti osolíme a opepříme, příp. ještě dochutíme zbylou citrónovou šťávou. Do směsi nakonec zašleháme slunečnicový olej a získáme tak dresink, do něhož postupně přidáváme kousky hernyků, nakrájené jablko a nasekanou šalotku. Zakryjeme a necháme v chladničce proležet několik hodin.
Fotky receptu Salát z herynků :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!