Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 85 |
|
|
Použité suroviny receptu Salát z hnědé rýže, špenátu a mandlí:
1 lžíce másla
| 1 cibule nakrájená najemno
| 2 lžičky mleté kurkumy
| 2 lžičky drceného kmínu
| 400 g hnědé rýže
| 2 kostky drůbežího vývaru
| 80 g nasekaného listového špenátu
| 1 hrst plněných pokrájených zelených oliv
| 2 lžíce nasekaných kaparů
| 1/2 červené papriky pokrájené najemno
| špetka papriky, sůl a pepř
| 1 hrst pražených mandlových lupínků
Postup přípravy receptu Salát z hnědé rýže, špenátu a mandlí:
Máslo rozpusťte ve velkém nižším kastrolu na středním plameni. Vsypte cibuli a smažte 2 minuty, až zkřehne. Přidejte koření a za stálého promíchávání smažte asi půl minuty. Vmíchejte rýži. Přidejte rozdrobenou bujonovou kostku a zalijte 2,2 litru vody, uveďte do varu a pak na velmi mírném plameni přikryté povařte asi půl hodiny. Sejměte z ohně a kastrol nechte zakrytý 5 minut stát. Rýži slijte přes cedník a nechte v něm vychladnout. Přesuňte do vhodné nádoby a promíchejte se špenátem, olivami, kapary, paprikou, ochuťte a posypte mandlovými lupínky.
Fotky receptu Salát z hnědé rýže, špenátu a mandlí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!