300 g vařeného hovězího masa
| 150 g čerstvé zelené, žluté a červené papriky
| 1 jablko
| 1 lžíce rajčatového protlaku (dia)
| sůl
| pepř
| čerstvý strouhaný křen
Postup přípravy receptu Salát z hovězího:
Kvalitní hovězí maso si uvaříme předem. Když vychladne, nakrájíme je na drobné nudličky.
Papriky rozkrájíme na slabé proužky a oloupané, jádřince zbavené jablko na tenké plátky.
Všechny tyto suroviny smícháme a spojíme rajčatovým protlakem. Podle chuti osolíme,
opepříme a přidáme jemně nastrouhaný křen.
Všechny přísady opět důkladně promícháme a necháme v chladu proležet, aby se chutě spojily. Masový salát podáváme s čerstvým pečivem nebo křehkými toasty.
Místo vařeného masa můžeme též použít studený rostbíf nebo hovězí pečeni. Pokud máme rádi v salátu víc zeleniny, samozřejmě se fantazii meze nekladou - hráškem, fazolkami či brokolicí navíc rozhodně nic nezkazíme.
Fotky receptu Salát z hovězího:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!