Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 140 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Salát z hroznového vína a melounu s kozím sýrem:
250 g kozího sýra
| 2 polévkové lžíce olivového oleje
| 1 lžička brandy
| 2 polévkové lžíce sekaných bylinek (oregáno, bazalka, tymián)
| černý mletý pepř
| 1 malý medový meloun
| 200 ml dezertního bílého vína
| 200 g velkých tmavých hroznů
| citronová šťáva
| bílá veka jako příloha
Postup přípravy receptu Salát z hroznového vína a melounu s kozím sýrem:
Kozí sýr nakrájejte na malé kostky a dejte do misky. Zalijte olivovým olejem a zastříkněte brandy. Větší částí bylinek posypte sýr. Okořeňte pepřem, zlehka promíchejte a pod průhlednou fólií nechte uležet 2 hodiny v chladničce. Meloun rozkrojte a vyberte semínka. Dužinu vydlabte kulatým vykrajovačem. Melounové kuličky dejte do mísy a přelijte vínem, také zakryjte fólií a nechte 2 hodiny v chladničce. Omyté hrozny rozpulte a zbavte semínek. Řezné plochy bobulí pokapejte citronovou šťávou a nechte působit. Marinované melounové kuličky a hroznové víno promíchejte a rozdělte do sklenic. Kozí sýr dejte doprostřed, posypte zbylými bylinkami a podávejte s bílou vekou.
Fotky receptu Salát z hroznového vína a melounu s kozím sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!